Wednesday, July 25, 2012

TERpendek :/

mood : terpaksa memaksa

aku paksa otak, konfem keluar karutan entah apa-apa.
tapi kalau tak paksa, mana nak ada idea?
memang kadang-kadang, jarang-jarang datang menegak sendiri idea tu.
dan selalunya tak. itu yang susah, terpaksa memaksa.
maka perahlah otak, bukan nak bagi kering, cuma nak terbit satu karya lembab dan suam-suam untuk manusia berjaga malam.

masalah : ada ke yang sudi baca? *abaikan

tettttttttt. dem, stuck, hang, server down --> merujuk otak

pejam mata, bukak mata, klip pok klip pok, kepala berisi otak landing atas meja.

bang ! jatuh ! bukan aku. Buku.

buku kosong, pensil kayu pemadam di bontot, lama tak pegang, lama tak conteng.

bertukar wajah. kertas putih ada lukisan hati, huruf blok ! ah, kegemaranku, #nostalgik

kertas putih sudah penuh, habis ruangan putih new post nak isi apa?
nak conteng apa? guna apa? conteng guna arang ? eh, tak nak, guna kapur lah. invisible...

...............................................................bersambung.........................................................

#ada ke sambungan ? *pengsan

5 comments:

zOrO said...

bagi otak rehatla wak..penat tu =)

Cik Laure Weng said...

take a rest.. have a plenty sleep dear...


done follow here.. =p

jannah.ayub said...

zoro : hee, xpnt mne, otak cuti rehat lme pn xblh jgk.. :)
cik laure : i will, but seem oversleep already :/

zOrO said...

hehe..otak penat cuti namenye tu =)

jannah.ayub said...

zoro : hee... tulah terlebih cuti pon penat, tenat.. haha !